Sådan rengør og afkalker du din Sage espressomaskine

 

For mange mennesker er det essentielt at have en kaffemaskine derhjemme. Vi har brug for kaffe, og at kunne brygge en højkvalitets kop fra koforten af dit eget hjem. Sage forstår vigtigheden af kaffe, hvilket er grunden til, at de har designet en række alsidige kaffemaskiner og -maskiner, så du altid kan nyde en varm, aromatisk kop kaffe om morgenen.

Uanset hvordan du kan lide din kaffe, er der en Sage-maskine til dig. Sage gør faktisk rengøringen ret simpel; instruktionerne er normalt trykt direkte på enheden og inkluderer alle de nødvendige værktøjer og udstyr til at gøre den ren og gnistrende, men du kan også finde dem i din Sage instruktionsmanual. Denne guide gennemgår hvorfor rengøring af Sage kaffemaskine er vigtig, barista express rengøringsprocessen og forskellen mellem at bruge rengørringsmidler fra andre mærker end Sage

Så uanset om du undersøger, hvor nem rengøringen er, før du køber, eller allerede har din Sage kaffemaskine og bare kommer i gang med at rengøre den, vil du finde alle dine svar her.

 

Hvorfor skal jeg rengørre maskinen?

For at holde din kaffemaskine i god form og sikre, at du kan nyde lækker kaffe, er det vigtigt at rengøre og vedligeholde den regelmæssigt. Hvis du ikke gør det, kan der opstå bakterier, mug og andre ubehagelige opbygninger, især i drypbakke og damparmen. Det er også vigtigt at huske at køre dampen et stykke tid længere, når du er færdig med at steam mælk, for at reducere rester af mælk i damp armen. Hvis der ikke kommer vand ud af din maskine, kan det skyldes en opbygning af mineraler eller olier, der tilstopper rørene, og du skal afkalke den. Brug afkalkningsmiddel og rengøringstabletter til at fjerne kalkrester og olier, så du kan nyde god smagende kaffe. Tilstoppes din maskine kan de lede til dyre reparationer.

 

Daglig vedligeholdelse

Hvis du bruger din kaffemaskine dagligt, er der visse dele, du bør rengøre dagligt for at sikre, at du undgår opbygning af skimmel, bakterier og andre forurenende stoffer, der kan påvirke kaffekvaliteten. Her er nogle tip til daglig rengøring:

Drypbakke: Dette er den nemmeste del af maskinen at rengøre. Skub blot bakken og tøm den. Tør den af for at forhindre dårlig lugt.

Damparm: Mælk kan nemt blive dårligt, og det ønsker du ikke at det sker inde i din damparm. Efter hver brug skal du køre dampen for at rydde mælkerester i armen og derefter tørre du armen af. Brug en børste eller værktøj til at fjerne eventuelle tilstoppelser, og giv armen en rengørrig med mælkerens ind imellem.

Kaffekværn: Det er ofte en god ide af regørre din kaffekværn med en børste så du fjerne rester der kan påvirke smagen på din kaffe næste gang du brygger. Dette kan gøres med den børste der følger med maskinen. Du kan også bruge kværnrens 

Filterkurv: Efter du har lavet en kop kaffe, skal du huske at rengøre din filterkurv for at undgå eventuelle tilstoppelser, der kan reducere kvaliteten af din næste kop. Bank kaffen ud og skyld filderkurven under vand. Ønsker du bedre resultat kan du rengøre den med vand og sæbe.

Vi anbefaler at du bruger Rengørringsmiddel til at fjerne kaffeolier ved en rengørrings cyklus mindst en gang om ugen.

 

Månedlig vedligeholdelse

At vedligeholde din daglige rengøring af kaffemaskinen vil holde den i god stand i uger, men det er også vigtigt at være opmærksom på alle de andre elementer i maskinen, der arbejder i baggrunden. 

Bryggehovedet er den del af maskinen, hvor den varme kaffe kommer ud og hældes i din kop. Fra tid til anden bør du køre vand gennem maskinen med portafilteret eller bryggehovedet på plads for at fjerne eventuelle kafferester og give den en grundig skylling. For at give den en dybere rengøring, skal du placere Sage rengørringsdisk i filteret sammen med rengøringstabs og køre en rengørringscyklus

Vandfilter  Disse behøver normalt udskiftning hver anden måned. For at gøre dette skal du fjerne filteret fra holderen og lade det nye filter trække i en beholder med vand i fem minutter, derefter saml igen og sæt filteret tilbage på plads.

Kaffekværnen gør det hårde arbejde for dig,  Rengøring af Sage kværnen er for at fjerne eventuelle kaffe bønne rester, der kan begynde at blokere bladene på kværnen. Rengøring af kværnen vil også fjerne eventuelle rester og olier, så du holder dine bønner friske og smagfulde. Her kan du bruge kværnrens

Afkalkning Danmark har meget hård vand så vi anbefaler du afkalker din maskine mindst en gang om måneden. Dette vil sikre at du ikke skal betale for dyre reparationer grundet kalkopbygninger i din maskine. Afkalkningsmiddel finders her 

 

Rengørringscyklus

Har du nogensinde lagt mærke til, at din favorit barista hele tiden rengør deres værktøjer mellem brygningen af de lækre kopper kaffe? Det er essentielt at holde dine værktøjer rene, så der ikke er noget, der forstyrrer den eksklusive smag af din specialkaffe. Sage maskiner har et komplet selvmonitorerende rengørings- og afkalkningscyklus indbygget i maskinen, der vil underrette dig, når du skal udføre den næste rengøringscyklus. Dog anbefaler vi altid at du rengør din maskine med tabletter en gang hver uge og afkalker en gang hver måned.

  1. Først genkend maskinens signal om, at den har brug for en rengøringscyklus.
  2. Derefter brug den grå silikonerengøringsdisk og rengøringstabletter. Disse tilføjes portafilteret, inden det låses ind i gruppehovedet.
  3. Før du starter rengøringscyklussen, tømmer du drypbakken.
  4. Derefter kan du se, hvordan du initierer rengøringscyklussen ved hjælp af knapperne på forsiden af maskinen. Rengøringscyklussen kører i omkring fem minutter, hvorefter maskinen underretter dig om, at rengøringsprocessen er fuldført.
  5. Når rengøringstabletten er opløst helt, er du klar til at brygge din næste kop kaffe.

 

Afkalknings program

Hver kop kaffe består næsten af 99% vand. Det betyder, at kvaliteten af vandet, du bruger, er afgørende for kaffen, du laver. Derfor har Sage maskiner et vandfilter, der fjerner mineraler fra vandet, så hver kop kaffe, du brygger, smager godt. Men disse mineraler kan ophobes i varmeelementerne i espressomaskinen, så du skal lære at afkalke maskinen regelmæssigt

Genkend, når maskinen underretter dig om, at der kræves rengøring ('Clean / Descale' lys tændt) Dog anbefaler vi at du afkalker en gang hver måned, da maskinen ikke har en måde at læse hvornår den har brug for afkalkning, den bruger bare en timer..

Forbered maskinen (ved at tømme vandtanken og drypbakken). Derefter fjerner du vandfilteret og tilsætter afkalkningsmiddel vi anbefaler dette

Når du genindsætter vandtanken fyldt med afkalkningsopløsningen, kan du begynde maskinens afkalkningsproces. Afkalknings funktionen startes ud fra hvilke maskine du ejer, du kan finde vejledning i manualen.

Når maskinen har gennemført afkalkningsprocessen, fjernes, tømmes og skyles vandtanken. Samt derefter kører du rent vand igennem maskine til du cirka har en halv vandtank tilbage. Nu er maskinen rengjort og afkalket.